بهترین وکیل طلاق باید یک شخص امانت دار و راز دار باشد و نسبت به حل مشکلات موکل خود احساس مسئولیت کند. پروسه طلاق میتواند برای زوج و زوجه بسیار دردناک و طاقت فرسا باشد. درچنین شرایطی در کنار مسائل روحی و مشکلات اجتماعی که پیشروی طرفین است، مسائل حقوقی و پیچدگی های قانونی هم وجود دارد که میتواند تاثیر به سزایی در سخت تر شدن روند طلاق داشته باشد. در این صورت حضور یک وکیل بسیار ضروری است. اما در انتخاب بهترین وکیل طلاق باید با دقت عمل کرد.
بهترین وکیل طلاق کیست؟
بهترین وکیل طلاق وکیلی است که در کنار صداقت و وجدان کاری، دلسوزانه به موکلش کمک کند. وکیل طلاق خوب حتما باید با تجربه باشد و نسبت به قانون خانواده و رویه قضایی در این زمینه اشراف کامل داشته باشد.
یک وکیل طلاق حرفهای کسی است که با حسن خلق علاوه بر باز کردن گره های حقوقی پروسه طلاق، به آرامش روحی و التیام دردهای موکلش هم فکر کند. وکیل طلاق باید حسن نیت داشته باشد و به خوبی موکل خود را راهنمایی کند. وکیل موظف به ارائه مشاوره است و باید با راهنمایی های صحیح و عاقلانه به احقاق حفوف موکل کمک کند.
چرا باید به بهترین وکیل طلاق مراجعه کنیم؟
در برخی شرایط و به ویژه زمانیکه زوجین صاحب فرزند هستند؛ امر طلاق ممکن است با مشکلات بسیار زیادی روبرو شود. برای طلاق طرفین موظفاند در مورد همه چیز تصمیم گیری کنند. برای مثال حتما باید تکلیف حضانت فرزندان، مهریه و نفقه زن و یا بسیاری از مسائل دیگر تصمیم گرفته شود. در همین راستا ضروری است که از یک وکیل طلاق مجرب و دانا که تجربه زیادی در امور خانواده و مساله طلاق دارد کمک بگیرید.
حضور وکیل به زوجین کمک میکند تا سادهتر، سریعتر و با فشار روحی کمتر از یکدیگر جدا شوند و در کنار این جدایی، هیچ حقی از آنها تضییع نشود.
بر طبق قانون حق طلاق متعلق به زوج است و او میتواند هر زمانی که خواست همسر خود را طلاق بدهد اما برای اینکه زن بتواند از شوهر خود طلاق بگیرد حتما باید شرایطی وجود داشته باشد. یکی از این شرایط وکالت در طلاق است که ممکن است مرد به زن اعطا کرده باشد. با این حال در بسیاری از موارد زنان نمیتوانند به راحتی از همسر خود طلاق بگیرند. در نتیجه حضور یک وکیل می تواند بسیار راهشگا باشد. با مشاوره و کمک گرفتن از بهترین وکیل طلاق می توان روند رسیدگی به طلاق را عادلانهتر کرد، به نحوی که هردو طرف به خواستههای خود برسند و حقوق آنها پایمال نشود.
انواع طلاق
زوجینی که به عقد دائم هم درآمدهاند میتوانند از یکدیگر طلاق بگیرند؛ طلاق منوط به اراده مرد است. به عبارت دیگر تا او نخواهد، زن نمیتواند طلاق بگیرد، مگر در صورت وجود برخی شرایط خاص که در قانون پیشبینی شده است. براساس مادهی ۱۱۴۳ قانون مدنی ایران طلاق بر دو نوع طلاق بائن و طلاق رجعی است. طلاق رجعی نوعی از طلاق است که در مدت عده برای مرد حق رجوع وجود دارد. به این معنی که مرد میتواند با قصد رجوع در مدت عده بدون نیاز به عقد مجدد با هر لفظ یا عملی به همسر خود بفهماند که او را مجددا به همسری خود پذیرفته است. بر طبق فقه، عده زنان در طلاق دائم ۳ طهر است. منظور از طهر همان پاکی است و زنان بعد از اینکه ۳ دوره پاکی را پس از حیض و نفاس از سر گذراندند، عده آنها به پایان میرسد.
طلاق بائن طلاقی است که در آن در مدت عده برای مرد حق رجوع وجود ندارد و رابطهی زوجیت قطع شده و زن و مرد بر هم حرام میشوند. در این نوع از طلاق پس از جاری شدن خطبه طلاق، زن حق نفقه ندارد. علاوه بر این اگر یکی از طرفین در مدت عده فوت کند دیگری از او ارث نمیبرد و اگر مرد بخواهد مجددا با آن زن ازدواج کند باید عقد جدیدی میان آنها جاری شود.
طلاق بائن چیست؟
طلاق در سه حالت بائن است:
۱. طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود.
۲. طلاق زن یائسه (در زنان یائسه خونریزی ماهیانه برای همیشه متوقف میشود و آنان دیگر قادر به بچهدار شدن نخواهند بود.)
۳. طلاق خلع و مُبارات تا زمانیکه زن رجوع به عوض نکرده باشد.
۴. سومین طلاقی که بعد از سه وصلت متوالی انجام شود
۵. طلاق در صورت عسر و حرج زن است. براساس قانون اختیار زوجه در صورتی میتواند از زوج جدا شود که بتواند در محضر قاضی ثابت کند در عسروحرج است. در این صورت میتواند از همسر خود طلاق بگیرد و این طلاق بائن است.
در طلاق خلع، زن به دلیل کراهت و نفرتی که از شوهر خود دارد حاضر است مالی به او بدهد و در مقابل بخشش این مال از او جدا شود. این مال ممکن است عین مهریه، معادل مهریه، کمتر یا بیشتر از مهریه باشد. در طلاق مبارات هر دو طرف از هم کراهت دارند. به این شکل که هم مرد از زن خود متنفر است و هم زن از شوهر خود؛ به حدی که تحمل ادامهی زندگی را ندارند و این امر برای هردو غیرقابل تحمل است. در این نوع از طلاق هم زوجه مقداری از مهریه خود را میبخشد اما این مبلغ بخشیده شده نمیتواند بیشتر از مهریه او باشد زیرا زوج هم از زن خود نفرت دارد و به جدایی و طلاق تمایل دارد.
در خصوص مفهوم عسر و حرج لازم به ذکر است که این اصطلاح به معنی سختی و مشقت است و ممکن است زن ادعا کند که آنقدر زندگی با شوهر برای او غیرقابل تحمل است که به سختی افتاده و چارهای جز طلاق ندارد. عسروحرج در مادهی ۱۱۳۰ قانون مدنی بیان شده است.
طلاق خلع با طلاق ناشی از عسروحرج تفاوت دارد. در طلاق خلع، زن به دلیل کراهتی که از شوهر دارد در مقابل مالی که به وی میدهد طلاق میگیرد، ولی طلاقی که به علت عسروحرج زن باشد نیازی به بخشش مال از طرف زن ندارد. در طلاق خلع اگر زن به مالی که بخشیده، رجوع کند؛ طلاق بائن تبدیل به طلاق رجعی میشود اما در طلاق به واسطهی عسروحرج زن، مرد حق رجوع ندارد.
با سلام . آیا در طلاق توافقی رعایت عده لازم است ؟
طلاق توافقی چقدر طول می کشد و آیا شرکت در کلاس های مشاوره ضروری است ؟
ببخشید یه سوال داشتم . آیا در طلاق به درخواست زوجه میتونم حضانت بچه ام را هم درخواست کنم ؟
سلام من حدود 15ساله با شوهرم ازدواج کردم تو این سالها همیشه به من زور گفته و الان هم که یه پسر ۱۰ ساله هم دارم با اینکه شوهرم پولدار هست هیچ پولی به من نمیده و فقط در حد خورد و خوراک و حتی پول برای دکتر رفتن هم بهم نمیده . به من بگید چه جوری از دستش خلاص شم هیچ پشتوانه مالی ندارمو خانوادگی فقط 110تا سکه مهریه ام هست .