جستجوی وکیل خوب
یکی از مهمترین دغدغههای افراد در برخورد با مشکلات حقوقی، مساله انتخاب وکیل است. این امر بسیار حائز اهمیت است زیرا انتخاب وکیل میتواند به طور کامل مسیر پرونده را تغییر دهد. اگر شما وکیل خبرهای انتخاب نکنید احتمال ورود ضرر بسیار زیاد خواهد بود. در مقابل اگر هوشمندانه عمل کنید و با جستجوی وکیل خوب و مجرب، انتخاب درستی داشته باشید حتما میتوانید از ورود خسارتهای جبرانناپذیر مادی و معنوی پیشگیری کنید.
یک وکیل خوب و با تجربه کسی است که با موکل خود روراست و صادق باشد. وکیل باید پیش از ورود به پرونده تمام جوانب را بسنجد، تحقیق کند، به روند قانونی و رویه قضایی مسلط باشد و حتما از صحت اظهارات افراد و به خصوص درستی اظهارات موکل خود اطمینان حاصل کند.
وکیل باید راستگو باشد، مسئولیتپذیر و متعهد باشد و تمام زوایای پرونده را با موکلش در میان بگذارد. اگر سختی یا گره یا مشکلی در روند رسیدگی وجود دارد حتما باید آن را با موکل خود به اشتراک بگذارد. علاوه بر این یکی از خصوصیات وکیل حرفه ای این است که حتما مسائل حقوقی و قواعد پیچیدهای که ممکن است درک آنها برای موکل سخت باشد را به خوبی برای موکل خود روشن کند.
در زمان جستجوی وکیل باید به این نکته توجه کنید که وکیل حتما باید امانتدار و رازدار موکل باشد و به حسن اخلاق و حسن شهرت وکیل هم توجه داشته باشید.
انواع وکیل را بشناسید؟
با توجه به این نکته که هر پروندهای ویژگیهای خاص خودش را دارد، باید به یاد داشته باشید که هر وکیلی عموما در یک یا دو زمینه بیشتر از سایر موارد تبحر دارد. لازم به ذکر است که برای هر حوزهای و در هر حیطهای وکیل متناسب با آن موضوع وجود دارد. برای مثال حتما با عناوینی مانند وکیل کاری، وکیل دادگستری، وکیل اداری، وکیل قضایی، وکیل تسخیری و یا وکیل معاضدتی مواجه شدهاید. در ادامه تعدادی از این عناوین را بررسی میکنیم.
وکیل اداری
وکیل اداری وکیلی است که به واسطه قرارداد وکالت اداری مسئول کار اداری موکل میشود. وکیل اداری موظف است که امور اداری فرد را در ادارات مختلف بسته به قرارداد پیگیری کند. نکته لازم به ذکر این است که وکیل اداری نیازمند علم و تحصیلات حقوقی نیست و هر شخصی میتواند برای امور اداری وکیل اداری یک نفر شود. این وکیل تنها وظیفه دارد که امور اداری را پیگری کند و درنتیجه حق وکالت یا حق تصمیمگیری از سوی موکل خود را ندارد.
وکیل قضایی
شخصی که پروانه وکالت دارد وکیل قضایی است. وکیل قضایی چهار سال در رشته حقوق در سطح کارشناسی تحصیل کرده و ممکن است تحصیلات تکمیلی هم داشته باشد. وکیل قضایی بعد از اتمام دوره کارشناسی در آزمون وکالت شرکت کرده و پس از اتمام کارآموزی پروانه وکالت گرفته است. رسیدن به این مرحله بسیار دشوار است و نیاز به تحصیل و مطالعه فراوان دارد. در نتیجه هرکسی نمیتواند وکیل قضایی باشد. وکیل پایه یک دادگستری اختیارات بیشتری نسبت به وکیل پایه دو دارد. علاوه بر این درکنار تحصیلات، یک وکیل موفق حتما باید تجربه و مهارت کافی هم داشته باشد.
وکیل معاضدتی
هر فردی که در جریان دادرسی قرار میگیرد حق داشتن وکیل را دارد. در همه دادگاهها هردو طرف دعوا میتوانند وکیل داشته باشند. در برخی موارد ممکن است افراد توانایی مالی برای استخدام وکیل نداشته باشند. در اینصورت برای این افراد وکیل معاضدتی تعیین میشود تا حقوقشان تضییع نشود. به دلیل حفظ حقوق افراد و برقراری عدالت همه افرادی که در عسر و حرج هستند و توان برخورداری از وکیل را ندارند برایشان وکیل معاضدتی درنظر گرفته میشود تا دادرسی عادلانه باشد. برای داشتن وکیل معاضدتی فرد متقاضی باید از مقامات قضایی تقاضای وکیل کند.
وکیل تسخیری
وکیل تسخیری مانند وکیل معاضدتی است اما با آن تفاوت دارد. گاهی ممکن است یک پرونده در امور کیفری باشد. در چنین شرایطی هم شاکی هم متهم میتوانند وکیل داشته باشند. اما اگر متهم توانایی و بظاعت مالی کافی برای استخدام وکیل نداشته باشدمیتواند از دادگاه درخواست وکیل کند. در اینصورت اگر دادگاه تشخیص دهد که او توان مالی ندارد با بودجه دادگستری برایش وکیل تسخیری میگیرد.
حق استفاده از وکیل تسخیری در جرایم سنگین که مجازاتهای جدی دارد درنظر گرفته شده است. لازم به ذکر است که اگر وکیل تسخیری تعیین شود و او به خوبی وظایفش را انجام ندهد و یا در دادگاه حاضر نشود، برایش مجازات تعیین میشود.
دلیل اینکه امکان تعیین وکیل تسخیری در قانون پیشبینی شده این است که عدم تمکن مالی افراد موجب تضییع حقوقشان نشود. زیرا در برابر قانون و درمقابل دادگاه همه افراد باهم برابر هستند و همه حقوقی دارند که باید مورد حمایت قرار بگیرند. در نتیجه شخص ناتوان میتواند با تصمیم دادگاه از کمک وکیل تسخیری بهرهمند شود.
وکیل پایه یک چه تفاوتی با وکیل پایه دو دارد؟
حتما شما هم بارها شنیدهاید که کسی وکیل پایه یک یا وکیل پایه دو باشد. وکلا برای انجام وکالت باید پروانه وکالت داشته باشند و در این رشته تحصیل کرده باشند. وکیل پایه یک و وکیل پایه دو هردو پروانه وکالت دارند اما پروانه وکالت آنها با هم متفاوت است.
به عبارت دیگر هردو امکان وکالت دارند اما حیطه و قدرت آنها یکسان نیست. برای مثال اگر یک وکیل، پروانه وکالت پایه یک داشته باشد میتواند بدون هیچ محدودیتی در همه محاکم کیفری و یا حقوقی در کل کشور فعالیت کند. در صورتیکه وکیلی که پروانه وکالت پایه دو دارد تنها میتواند در آن دسته از محاکم کیفری شرکت کند که به جرایمی با حبس تعزیری کمتر از ۱۰ سال و یا جزای نقدی میپردازند. علاوه بر این، وکلای پایه دو در خصوص پروندههای حقوقی تنها میتوانند در محاکمی شرکت کنند که به پروندههای مالی کمتر از پنجاه میلیون تومان و یا خواستههای غیر مالی به جز نکاح، طلاق و یا اثبات و نفی نسب مربوط باشد
چگونه با جستجوی وکیل، وکیل خوبی پیدا کنید؟
برای جستجو و انتخاب بهترین وکیل تهران میتوانید به سایت کانون وکلا مراجعه کنید. علاوه براین خوب است با دیگران مشورت کنید و حتما به سراغ وکلایی بروید که در حیطه مربوط به پرونده شما خبره و با تجربه باشند. فراموش نکنید که سن یا جنسیت وکیل تاثیری در میزان موفقیت و تبحر او ندارد. آنچه که مهم است دانش، تجربه، تسلط به قانون و رویه قضایی و حسن خلق و مسئولیتپذیری است.
از چه طریق وکیل مناسب پیدا کنید؟
معمولا هر کسی در بسیاری از مراحل زندگی خود، نیازمند یک وکیل حقوقی و یا مشاوره حقوقی خوب است که در بسیاری از موارد حقوقی شامل: مشکلات خانواده و طلاق، انجام امور حقوقی، پیگیری شکایات، امور ثبتی و ملکی، امور مالی و چک و … نیازمند راهنمایی و کمک از یک وکیل متخصص در آن زمینه است.
اگر در جستجوی وکیلی خوب برای انجام امور حقوقی خود هستید قبل از هر اقدامی باید در نظر داشته باشید که آن وکیل یکی از وکلای خوب در شهر و یا منطقه شما باشد. اگر به دنبال وکیل خاصی هستید که اطلاعاتی از او دارید؛ با توجه به اینکه وکیل مورد نظر عضو کانون وکلای دادگستری و یا عضو مرکز وکلا و کارشناسان رسمی مشاوره حقوقی خانواده باشد، میتوانید برای پیدا کردن آن وکیل از روشهای مختلفی اقدام نمایید:
جستجوی وکیل در سایتهای اینترنتی:
با دانستن نام و نام خانوادگی، کافیست اطلاعات او را در اینترنت جستجو کنید. چنانچه وکیل مورد نظر، دارای سایت باشد، میتوانید از طریق سایت وی به آن وکیل دسترسی پیدا کنید. اما اگر وکیل مورد جستجوی شما سایتی نداشته باشد، اطلاعات آن وکیل در سایتهای دیگر مانند وبسایت کانون وکلا خواهد بود.
از دیگر روشهای فوق العاده ای که در جستجوی وکیل می تواند بسیار کمک کننده و مفید باشد، جستجوی فضای آنلاین است. این روزها بیشتر وکلا وب سایت یا پیجهای کاری دارند. با جستجوی ساده ای در اینترنت می توانید به رزومه ی وکلا دسترسی داشته باشید. می توانید بررسی کنید که آیا در حیطه پرونده شما تجربه کار دارد یا خیر! میتوانید درباره سابقه و رزومه او اطلاعات کافی به دست آورید.
جستجوی وکیل از افراد معتبر:
اگر در بین دوستان و آشنایان، فردی تجربه خوبی از وکیلی را داشته است، میتوانید از او کمک بگیرید و از او بخواهید اطلاعات آن وکیل را به شما دهد.
جستجوی وکیل تلفنی:
در صورتی که از بررسی سایتهای اینترنتی به نتیجه نرسیدید، میتوانید با شمارههای کانون وکلا تماس بگیرید و شماره و آدرس وکیل مورد نظر خود را پرس و جو نمایید.
جستجو از طریق مراجعه حضوری:
اگر در شهر تهران به دنبال وکیل حقوقی هستید و با جستجوی وکیل در تهران از طریق موارد بالا موفق به پیدا کردن وکیل مورد نظر خود نشدهاید، پیشنهاد میشود به کانون وکلای دادگستری مرکز مراجعه نمایید.
سوالات متداول
چگونه می توانیم یک وکیل متخصص پیدا کنیم؟
برای یافتن یک وکیل متخصص می توانید از چند روش استفاده کنید که یکی از آنها جستجو در اینترنت می باشد.
وکیل متخصص و باسواد چه مزیت هایی دارد؟
یک وکیل متخصص و ماهر میتواند روند پرونده را به طور کلی تغییر دهد و موفقیت در پرونده را برای شما به ارمغان بیاورد. همچنین از خسارات جبران ناپذیر جلوگیری کند.
برای جستجوی وکیل چه فاکتورهایی باید مدنظر قرار گیرد؟
در زمان جستجوی وکیل باید به این نکته توجه کنید که وکیل حتما باید امانتدار و رازدار موکل باشد و به حسن اخلاق و حسن شهرت وکیل هم توجه داشته باشید.