امروزه دلایل بسیاری برای طلاق گرفتن وجود دارد. باید گفت که یکی از این دلایل، مسائل پزشکی و بیماریهای مقاربتی خطرناک است که باعث میشود زوجین تصمیم به طلاق و جدایی بگیرند. شایعترین این مسائل که باعث میشود، ازدواج زوجین به طلاق منجر شود، ابتلا به زگیل تناسلی است. در این مقاله ما میخواهیم به بررسی حکم دادگاه برای زگیل تناسلی بپردازیم. پس با ما همراه شوید، تا اطلاعات لازم، در مورد این موضوع را بدست آوریم و از یک وکیل طلاق توافقی در تهران کمک بگیریم.
این بیماری مقاربتی یکی از شایعترین عفونتهای مقاربتی است که هم در مردان و هم در زنان ایجاد میشود و به راحتی انتقال پیدا میکند. علائم این بیماری به این گونه است که زگیلهایی شبیه به گل کلم و به رنگ گوشت در ناحیه تناسلی ایجاد میشود. در زنان در قسمت فرج، دیوارههای واژن، گردنه رحم و مقعد به وجود میآیند. در مردان نیز در اطراف و نوک آلت، بیضهها و مقعد ایجاد میشوند.
باید بدانید که در دادگاه مشخص میشود که چه کسی عامل انتقال و مقصر اصلی این بیماری است و شخص مربوطه مسئولیت مدنی انتقال این بیماری را بر عهده دارد.
البته به راحتی نمیتوان تشخیص داد که کدامیک از طرفین عامل اولیه انتقال زگیل تناسلی هستند و در کلینیکهای پزشکی نیز نمیتوان جواب دقیقی بدست آورد و این مراکز برای تشخیص این بیماری قابل اعتماد نیستند. بنابراین میتوان گفت، زمانی که زوجین به این بیماری دچار شدند و تصمیم به جدایی گرفتند، نمیتوانند به سادگی روند تشخیص مقصر و عامل انتقال این بیماری را طی کنند. معمولا این بیماری در مردان شایعتر است و زنان میتوانند به دلیل بیماری همسر و اثبات اینکه خود راجع به آن آگاهی کافی نداشته به دادگاه مراجعه کرده و خواهان حق و حقوق خود شوند. البته فراموش نشود که این روند به راحتی انجام نمیشود و اثبات آن بسیار مشکل و پیچیده است.
باید گفت که در ایران قوانین خاصی، برای مسئولیت کیفری افرادی که ناقل این بیماریها هستند وجود ندارد؛ اما در بعضی قوانین میتوان مواردی را پیدا کرد که تا حدودی نزدیک به این مباحث باشد.
- برای مثال «قانون طرز جلوگیری از بیماریهای آمیزشی و واگیردار ۱۳۲۰» که در ماده ۹ این قانون است: «هرکس بداند مبتلا به بیماری آمیزشی واگیردار بوده و یا آن که اوضاع و احوال شخصی او طوری باشد که بایستی حدس بزند که بیماری او واگیردار است و به واسطه آمیزش او طرف مقابل مبتلا شود و به مراجع قضایی شکایت کند، مبتلا کننده به حبس از ۳ ماه تا یک سال محکوم می شود.» باید گفت که در این تبصره نامی از بیماری برده نشده است.
- مثلا در این ماده اسمی از بیماری ایدز نیامده است ولی در مواقعی که بیماری ایدز از طریق آمیزش انتقال یافته است، میتوان از این ماده قانونی استفاده کرد. همچنین برای بیماری ایدز، به اعتقاد برخی میتوان از قوانین دیگری مانند ماده 290 قانون مجازات اسلامی این عمل را قتل عمد به حساب آورد؛ و یا طبق ماده ۲۹۱ میتوان این عمل را قتل شبه عمد دانست.
همانطور که گفتیم در ایران برای بیماری زگیل تناسلی قوانینی ثابت و مشخصی وضع نشده ولی میتوان از برخی قوانین دیگر که تا حدودی مشابه این وضع هستند استفاده کرد. اما در سالهای اخیر برای انتقال بیماریهای مقاربتی مانند ایدز در بیشتر کشورها، قوانینی وضع شده است. همانطور که گفتیم انتقال این بیماریها یک جرم تلقی میشود و در گاهی مواقع ممکن است قتل عمد در نظر گرفته شود. مثلا در کشورهایی مانند استرالیا، آفریقا، آمریکای شمالی و اروپا طیف وسیعی از قوانین وضع شده است و افرادی را که ناقل ایدز هستند شناسایی و به عنوان مجرم شناخته میشوند.
بله !!!!!
زیرا برقراری روابط زناشویی باعث میشود که طرف مقابل هم به این بیماری دچار شود. خطر انتقال از طریق روابط زناشویی در هر رابطه حدود 70 درصد است و بعد از چند رابطه طرف مقابل هم به این بیماری مبتلا میشود. همچنین این بیماری درمان کاملی ندارد و استفاده از کاندوم باعث پیشگیری از این بیماری نمیشود. فقط واکسیناسیون، آن هم قبل از ایجاد روابط، میتواند از ابتلا به چهار نوع از این بیماری، بین صد نوع آن را پیشگیری کند.
با توجه به مطالب گفته شده، اگر کسی بیگناه است و همسر او به واسطه رابطه نامشروع با شخص دیگری، دچار بیماری مقاربتی شده باشد و چه بسا این بیماری را به شخص انتقال داده باشد، شخص مربوطه میتواند با استفاده از این مساله طلاق بگیرد. ولی اگر هر دو طرف روابط جنسی نامشروع داشته باشند، هر دو طرف میتوانند درخواست طلاق دهند.
گاهی مواقع برخی ضایعات پوستی که در ناحیه تناسلی ایجاد میشوند باعث میشود که افراد آنها را با زگیل تناسلی اشتباه بگیرند. این ضایعات پوستی انواع مختلفی دارند که شامل:
- پاپول مرواریدی (برجستگیهایی که سر آلت تناسلی و لبه کلاهک مردان ایجاد میشود.)
- پاپیلوماتوز وستیبولار ( برجستگیهای ریزی که در ناحیه تناسلی و واژن زنان ایجاد میشود.)
- جوشهای مربوط به قاعدگی (همانند جوشهای دیگر بدن هستند و ممکن است چرکی باشند.)
- کیست (برجستگیهای کوچک زرد رنگ که خیلی سفت هستند.)
- تبخال تناسلی (نوعی عفونت مقاربتی است که در ناحیه تناسلی ایجاد میشود، همانند تبخال اطراف دهان است و دردناک است و ممکن است باعث سوزش و خارش شود.)
- زخمهای درماتیت (زخمهایی که با خارش و سوزش همراه هستند و به آنها اگزما هم گفته میشود.)
- موهای باقیمانده در زیر پوست و عفونت کردن و آلوده شدن فولیکولهای مو
- مولوسکوم کانتوژیوزوم (که همانند یک زگیل آبکی است.)
- آنژیو کراتوم (خوشهای از غدههای کوچک که به رنگ بنفش و یا قرمز هستند.)
- سرطان مهبل یا فرج