معمولا در مناطقی که از لحاظ فرهنگی و اجتماعی پایین هستند، جرایم بیشتری رخ میدهد؛ که یکی از این جرایم اخاذی است. ما در این مقاله میخواهیم راجع به شکایت اخاذی و مجازات جرم اخاذی بپردازیم. این کلمه به فرانسوی شانتاژ گفته میشود و به معنی زورگیری، باجگیری و جرم باج خواهی است. یعنی مالی را به زور تهدید از کسی بگیریم.
در قانون هیچ مجازات جرم اخاذی مشخص نشده است ولی هر کسی که این جرم را مرتکب شود، مجازات میشود. حال در ادامه به این موضوع به طور کامل میپردازیم.
تقاضای انجام کار یا عدم انجام کاری:
جرم اخاذی زمانی صورت میگیرد که تهدید شخص برای انجام کار و یا عدم انجام کار باشد، و این تهدید حتما با تقاضای مبلغی همراه باشد. اگر که تهدید بدون گرفتن مبلغ باشد، اخاذی محسوب نمیشود.
همچنین برای صورت گرفتن جرم اخاذی باید یک عنصر روانی در میان باشد و مهم نیست که این انگیزه واقعی است یا خیر. مثلا اگر فردی به قصد اخذی کسی را تهدید کند و بترساند و اگر انگیزه وی واقعی نباشد، باز هم مجرم محسوب میشود. زیرا قصد اخاذی داشته است.

بنظر من تعبیر اسلامی قوانین قدرت تجزیه و تحلیل کافی ندارد
فرض رییس دانشگاهی برای اساتید در میاد و به دانشجویان رنج نمره پایینتر از حد لازم میدن و بعد آنها در تهدید این قرار می گیرند که بهشون مدرک ندن و بعد آن قشر فقیر ناچار میشن مبالغ گزافی به عوامل رییس پیشنهاد بکنند
بنظر شما این چه جرمیه و به چه طریقی ثابت میشه
طرف طبیعتاً تعابیر دیگری هم دارد
سلام
چند وقت پیش ماشين پیکان تو دیوارفروختم بعد دوروز گفت موتور تعمیر ۵ملیون کم کردم بعد ۲۰روز گفت اتاق عوضه ۱تومن فرستادم بعد ۴۰روز الان میگه ۱۷ ملیون خرج ماشين کردم یا ببرش یا شکایت میکنم من چکار کنم ممنون محض اطلاع در کل من دادمش ۱۰ ملیون نرخ ضایعان