اعتراض به مالیات موضوع مهمی در رابطه با جریمههای مالیاتی و مشکلاتی از این دست است.
همانطور که میدانید همه افرادی که در دنیا دارای کسبوکار هستند، باید به دولت مالیات پرداخت کنند. این پرداخت مالیات یک چالش پر دردسر برای این افراد محسوب میشود و در صورت پرداخت نکردن مالیات، جریمه به آن تعلق میگیرد و برای این کار حضور بهترین وکیل بیش از هر لحظه دیگری احساس میشود. نکته مهمی که وجود دارد این است که خود افراد در بیشتر مواقع با نداشتن اطلاعات کافی از قوانین باعث میشوند حقوقشان به طور خواسته یا ناخواسته از بین برود. یکی از راههای کم کردن مالیات و جرایم آن، اعتراض مالیاتی یا نامه درخواست تخفیف مالیاتی است که روشهای مختلف و مراحل گوناگونی دارد. در ادامه به این موضوع میپردازیم. با من در … همراه باشید تا با اعتراض به مالیات علی الراس و اینکه نحوه اعتراض مودی به مالیات تشخیصی چگونه است آشنا شوید.
نحوه اعتراض به مالیات چگونه است؟
در ابتدا باید صاحبان مشاغل اظهارنامه مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند.
پس از مدت زمان مشخصی برگه تشخیص مالیات برای شخص موردنظر صادر میشود که فرد از آن تاریخ به بعد به مدت 30 روز میتواند اعتراض خود را با داشتن مدارک و مستندات کافی ارائه دهد. بعضی مواقع اعتراض ادامه دارد ولی گاهی در همان مراحل ابتدایی حل میشود. مالیات عمدتا به 2 روش پرداخت میشود. روش اول که به آن خوداظهاری میگویند، به این صورت است که خود شخص اظهارنامه را تسلیم میکند و سازمان امور مالیاتی بر مبنای اظهارنامه رقم قابل پرداخت را اعلام میکند.
در روش دوم که به نام اظهارنامه مالیات برآوردی شناخته میشود، به علت عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی توسط فرد یا غیرقابل بررسی بودن مدارک، مالیات به دلایلی توسط خود سازمان تعیین میشود. معمولا در این مواقع مالیات تعیین شده خیلی سنگینتر است. بنابراین بیشتر مدیران ترجیح میدهند خودشان اظهارنامه را تسلیم کنند. مدتی بعد از تسلیم اظهارنامه، برگ تشخیص مالیات صادر میشود که زمان اعتراض 1 ماه پس از آن است.
بعد از اعتراض به مالیات توسط شخص، چند حالت مختلف وجود دارد:
- حالت اول این است که مسئولین مالیات اسناد و مدارک را کافی بدانند و بر اساس آن اعتراض را رد کنند.
- در حالت دوم مسئولین مالیات بر اساس همان اسناد و مدارک کافی که وجود دارد، درآمد شخص را تعدیل میکنند و مالیات وی کم میشود.
- اما در حالت سوم مسئولین مالیاتی اسناد و مدارک را ناکافی میدانند و این موضوع باعث طولانی شدن فرایند اعتراض میشود. در این صورت پرونده شخص برای رسیدگی کاملتر به هیئت حل اختلاف مالیاتی ارجاع داده میشود.
بیشتر بدانیم: همه چیز درباره اعتراض به قرار تامین خواسته
اقدامات شخص برای اعتراض به مالیات
شخص برای اعتراض باید اول به سامانه ثبت اعتراض مالیاتی رجوع کند.
در این سامانه افراد میتوانند فرم اعتراض مالیاتی را پر کنند. برای این کار غالبا دو نوع برگه اعتراض وجود دارد که یکی شامل برگه ارزیابی و دیگری شامل ابلاغیه رای هیئت حل اختلاف مالیاتی است. بیشتر افراد در خصوص نوشتن برگه اعتراض مالیاتی مشکل دارند و اطلاعات کافی در این زمینه را ندارند.
ویژگیهای مهم نامه اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی
- اعتراض باید به طور خلاصه و بدون توضیحات اضافه ثبت شود.
- برای نوشتن نمونه متن اعتراض به مالیات ارزش افزوده باید نوع مسئله یا مشکل را مشخص کنیم و بعد راجب به آن صحبت کنیم.
- در متن نامه نباید به هیچ وجه از عبارات و الفاظ بیادبانه و غیررسمی استفاده شود.
- بهتر است قبل از هر کاری با کارشناسان متخصص در مورد چگونگی اعتراض مالیاتی مشاوره بگیریم. در این مورد میتوانید از راهنماییهای کارشناسان موسسه … استفاده کنید.
اعتراض مالیاتی در هیئت حل اختلاف مالیاتی به چه صورت است؟
همانطور که در ابتدا گفتیم پرونده موردنظر در صورتی به هیئت حل اختلاف مالیاتی فرستاده میشود که سازمان مالیاتی مدارک و اسناد اعتراض از طرف مودی ارائه شده را ناقص بدانند. بعد از ارسال مدارک و بررسیهای بیشتر، تصمیمهای این هیئت به طور قطع اجرا میشود. گرچه امکان اعتراض به رای این هیئت وجود دارد، اما ابتدا باید تصمیم و رای مربوطه اجرا شود.
تعداد اعضای هیئت حل اختلاف و وظیفه آنها
اعضای این هیئت شامل 3 نفر است. این افراد باید به مدت 10 روز برای رسیدگی به پرونده اعتراض به مالیات جلسه تشکیل دهند. ترکیب این اعضا به این شکل است:
- یکی از اعضا نماینده سازمان امور مالیاتی است و از منافع این سازمان دفاع میکند.
- نفر دیگر یک قاضی از قوه قضائیه است که باید نسبت به آن موضوع آگاهی کامل داشته باشد.
- نفر سوم فردی است که به عنوان نماینده انجمن یا تشکلها شناخته میشود. انتخاب این فرد بستگی به موضوع مورد بحث و همینطور تخصص او دارد. در اینجا خود شخص با توجه به موضوع، پرونده افرادی را به سازمان معرفی میکند و در آخر سازمان امور مالیاتی یکی را از بین آنها انتخاب میکند.
همانطور که گفتیم ترکیب این هیئت سه نفره است و اجرای حکم با نظر اکثریت یعنی بیش از 2 رای است. ولی نظر اقلیت نیز در متن رای آورده میشود. در اینجا اگر فرد اعتراضی نسبت به رای صادر شده نداشت، آن رای قطعی میشود.
وظیفه هیئت حل اختلاف تجدیدنظر در مورد اعتراض به مالیات
گاهی اوقات افراد به رای داده شده اعتراض دارند؛ مثلا اگر شخصی به مالیات تعیین شده اعتراض داشته باشد، باید ابتدا آن را پرداخت کند و بعد اگر در مالیات تجدیدنظر شد و از مقدار آن کاسته شد، نسبت به استرداد آن اقدام کند. معمولا افراد تا 20 روز پس از صادر شدن رای از طرف هیئت حل اختلاف مهلت دارند که با مدارک و مستندات کافی نسبت به رای داده شده اعتراض کنند. در این مرحله رسیدگی به اعتراض بر عهده هیئت حل اختلاف تجدیدنظر است.
در این مرحله رسیدگی به اعتراضات معمولا دارای فرایند پیچیدهتری است و زمان بیشتری میبرد. زیرا افراد و مراکز موردنظر، جزء مسئولین رده بالا هستند. یکی از بهترین راهکارها برای جلوگیری از این اتفاقات، استفاده از خدمات مشاوره در زمینه اعتراض مالیاتی است. هر مشکل یا سوالی در این زمینه دارید، با کارشناسان حقوقی و مجرب در موسسه سزا آنلاین مشورت کنید. باز هم اگر در این مرحله مودی یا سازمان امور مالیاتی اعتراضی داشته باشند، به مدت 1 ماه فرصت دارند که با مدارک کافی پرونده را به شورای عالی مالیاتی بفرستند.
بیشتر بخوانیم: الزام به تنظیم سند رسمی
اعضای شورای عالی مالیاتی چگونه انتخاب میشوند؟
اگر باز هم پرونده برای اعتراض گذاشته شود، به پیشنهاد سازمان امور مالیاتی و حکم وزیر اقتصاد، 25 تن از افرادی که حداقل دارای مدرک کارشناسی یا معادل آن در زمینه حقوقی، مالی، مالیاتی و … هستند، برای رسیدگی بیشتر انتخاب شوند. به این افراد شورای عالی مالیاتی گفته میشود. هر موقع که جلسات این شورا تشکیل میشود باید حداقل دو سوم اعضا حضور داشته باشند و رای صادره با اکثریت است.
یک نمونه متن نامه بخشودگی جرایم مالیاتی در تصویر زیر را میبینید.
ممکن است ابهامی در ذهن شما به وجود بیاید که اگر شخص نتواند در مهلت قانونی به مالیات خود اعتراض کند، چه پیش میآید؟ در اینجا باید بحث شکایت فوقالعاده را به میان آورد. از طرف دیگر چون این مسئله در مراجع دیگر قابل رسیدگی نیست، یک هیئت 3 نفره از طرف وزیر اقتصاد برای رسیدگی به چنین پروندههایی تشکیل میشود. هیئت مربوطه با بررسی بیشتر مدارک ارائه شده تصمیم نهایی را میگیرد. در اینجا هم رای با اکثریت است. اگر همچنان فرد به رای نهایی اعتراض داشته باشد، اکنون میتواند پرونده خود را برای اعتراض به دیوان عدالت اداری ببرد.
جمعبندی
در این مقاله با روش اعتراض به مالیات و روشهای حل این مشکل آشنا شدید.
امیدوارم این مقاله برایتان مفید بوده باشد. جالب است بدانید گاهی اوقات افراد با نداشتن اطلاعات کافی به طور ناخواسته دچار جریمههای میلیونی و حتی میلیاردی مالیاتی میشوند؛ پس بهتر است قبل از هر کاری از مشاوران و متخصصان ما در موسسه سزا آنلاین مشاوره لازم را بگیرید تا دچار مشکل نشوید. اگر در این مورد تجربهای داشتهاید یا دوست دارید در مورد این موضوع نظری بدهید، آن را با من و همکارانم در سزا آنلاین به اشتراک بگذارید.
سلام بسیار عالی فقط اگر سیستمی اقدام به ثبت اعتراض روی برگ تشخیص کردیم باید فرم اعتراض فیزیکی و حضوری هم تسلیم حوزه گردد ممنون میشم پاسخ بفرمایید .